ÖZLEM MEKİK BİYOGRAFİ

Özlem Mekik 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Daha küçük yaşlarda babasının mutfak sevdasından etkilendi, genlerinden gelen el lezzetini, bitmek bilmeyen mutfak aşkı ve çalışma azmiyle birleştirdi. İstanbul Üniversitesi “Turizm İşletmeciliği ve Seyahat Acentacılığı” bölümünü bitirerek işletmecilik kariyerinin de temelini atmış oldu. Hayatını turizm sektörünün en önemli parçası olan gastronomi alanında uzmanlaşmaya adayarak, yurt içi ve yurt dışında restoran, mutfak, yiyecek-içecek, servis yönetimi ve kalitesi, gıda hijyeni ve turizm pazarlaması konularında eğitimler aldı. Turizm sektörünün pek çok farklı kademesinde çeşitli görevler üstlenen Özlem Mekik, Türkiye’nin önde gelen bir gıda firmasında eğitim müdürü olarak kariyerine başladı. Daha sonra aynı firmada operasyon müdürlüğüne terfi etti. Bu görevi başarıyla sürdürürken çeşitli franchise işletmeciliği programlarını tamamladı ve firmanın franchise grup müdür yardımcısı görevini üstlendi. Ardından dünya markası gıda zincirlerinde çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 2004 yılında “Ziyade Fasıl” markasını ve restoran zincirini hayata geçirdi. İlerleyen yıllarda İstanbul’un farklı köşelerinde açtığı şubeleriyle, “Ziyade Fasıl’ı yeme-içme sektörünün en önemli işletmelerinden biri haline getirdi.  Merkezi Brüksel'de bulunan ve ünü tüm dünyayı sarmış ITQI isimli "Üstün Lezzet Ödülleri" veren kuruluşun 2018 yılında 140 "Masterchef"ten oluşan jüri kadrosunun içerisine girdi. Aynı unvan ile lezzet ödüllerinde jürilik yapan dünyadaki 3 kadın şeften biri oldu.  Gelen yoğun istek üzerine özel tarifleriyle hazırladığı "Özlem Mekik ile Günümüz Lezzetleri" kitabı Alfa Yayınevi tarafından basıldı ve raflardaki yerini aldı.  Son olarak "Tarihe Saygı Projesi" kapsamında “2018 Troya Yılı” dolayısıyla Opet ile farklı bir işbirliği çalışması gerçekleştirdi. Çanakkale Valiliği ile birlikte Türkiye’de Antik Çağ dönem yemeklerini çalışan şef oldu. Antik Çağ yazarlarının özel bir tatlısı olan "Globi"yi bambaşka bir dokunuşla yeniden yaratarak "Çanakkale Troya Tatlısı" olarak bölgeye kazandırdı.  Özlem Mekik son olarak 15 Mart 2019 tarihinde OPET ekibi ile birlikte UNESCO nezdinde T.C. Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Altay Cengizer’in ev sahipliğinde Paris’te gerçekleşen konferansa davet edildi. Oturuma katılan yaklaşık 300 davetliye kendi özel reçetesiyle hayata geçirdiği “Çanakkale Troya Tatlısı’nı yaptı ve ikram etti. 2018 yılında “Şehrin En İyileri” tarafından “Türkiye’nin En İyi Bayan Şefi” seçildi.  “Sofra Düzeni ve Sunumu” konusunda Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olan Özlem Mekik, birçok firma ve markaya danışmanlık yapmaktadır. § Milliyet Gazetesi “Favori Lezzetler” eki genel yayın yönetmeni ve aynı zamanda yazarı olarak yazılarına halen devam etmektedir.  Bugüne kadar ulusal kanallardaki birçok programda yer alan Özlem Mekik, son olarak STAR TV’deki “Nergis Zamanı” programında ekrana gelmiştir. Yakın zamanda ikinci yemek kitabını hayata geçirmeyi planlamakta ve çalışmalarına devam etmektedir.


ÖZLEM MEKİK NELER YAPAR?

  • Marka ve Ürün & Konsept ve Menü Danışmanı
  • Ar & Ge Şefi
  • İşletmeci Şef
  • Yemek Kültür Yazarı & TV Program Sunucusu
  • Ziyade Fasıl Kurucu ve Yönetici Ortağı
  • La Rica Türkbükü Kurucusu ve Yönetici Ortağı
  • “Günümüz Lezzetleri” adlı yemek kitabının yazarı
  • Kadınlar Kulübü TV Şefi
  • Uzman TV Şefi
  • Milliyet Gazetesi Favori Lezzetler Eki Genel Yayın Yönetmeni ve Köşe Yazarı