Özlem Mekik’in En Büyük Aşkı Mutfağı…

Çocukluğundan beri en büyük tutkusu yemek yapmak olan Özlem Mekik’in en büyük aşkı mutfağı… Uzun yıllardır kendi restoranını işleten ünlü şef, mutfak alanındaki tecrübelerini de çeşitli basın-yayın kuruluşları aracılığıyla paylaşıyor. Özlem Mekik’ten iki leziz tarif: Çin Usulü Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Çilek Soslu Yoğurtlu Panna Cotta…

Dünyada Kör Tadım Yapan Ödüllü Üç Kadın Şeften Biri...

15 yıl önce oluşturduğu Ziyade Fasıl konseptiyle sektörün en önemli şeflerinden biri haline gelen Özlem Mekik, ITQI isimli üstün lezzet ödülleri veren kuruluşun 144 masterchef’inden biri… Her daim yeni bilgi ve deneyimlerin peşinde olan Özlem Mekik, daha adından çok söz ettirecek gibi görünüyor.

 

Şef Özlem Mekik'ten Tarihe Geçen Tatlı

OPET, “2018 Troya Yılı” kapsamında Gelibolu Yarımadası’ndaki Tevfikiye Köyü’nün fiziksel ve sosyal dönüşümü üstlendi. Köy, Troya dönemini yansıtan bir açıkhava müzesine dönüştürüldü. Bu proje kapsamında, Antik Çağ tatlısı “Globi”de Şef Özlem Mekik tarafından yeniden yaratıldı ve “Çanakkale Troya Tatlısı” adıyla bölgeye kazandırıldı.

Bir Şefin Gözünden Balkan Lezzetleri...

Özlem Mekik, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Romanya gibi ülkeleri içine alan bir Balkan gezisinde keşfedilmesi ve denenmesi gereken eşsiz lezzetleri anlatıyor…

Antik Çağ Tatlısı “Globi” Markalaşma Yolunda…

2018 Troya Yılı kapsamında Özlem Mekik tarafından yeniden yaratılan Antik Çağ tatlısı “Globi” markalaşma yolunda… Çanakkale Profesyonel Aşçılar Federasyonu tarafından düzenlenen atölyede, 80 şefe tatlının yapılış tarifi verildi.