Evde Pratik Beyti

Türk toplumu olarak hepimiz kebaba çok düşkünüz ancak bu geleneksel lezzetleri evde hazırlamak biraz göz korkutucu… İşte size evde 20 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik ve leziz beyti tarifi… Afiyet olsun…


Köfte içi:

    • 250 gram dana kıyma 
    • 1 adet rende soğan 
    • 4 adet patlıcan
    • Yarım çay kaşığı kimyon
    • Tuz
    • Karabiber

    Yufkaları ıslatmak için:

    • 1 adet yufka
    • 1 çay bardağı su
    • 1 çay bardağı sıvıyağ

    Üzeri için:

    • Yoğurt
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • Kırmızı toz biber

    Hazırlanışı:

    •  Patlıcanları uzun uzun doğrayın. Sirkeli ve tuzlu suda beklettikten sonra kızgın yağda kızartın.
    • Kıymanın içerisine soğan ve baharatın hepsini ekleyip karıştırın.
    • Yufkayı ıslatıp, üzerine kızarttığınız patlıcanları dizin 
    • Kıymayı da patlıcanların üzerine rulo olarak yayın ve yufkayı sarıp dilimleyin.
    • Önceden ısıtılmış 180 °c fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
    • Tereyağını tavada eritip üzerine kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. 
    • Fırından çıktıktan sonra üzerine yoğurt ve tereyağlı toz biber gezdirip, sıcak servis edebilirsiniz.