Güveçte Kumpir

Bir patates efsanesi olan kumpiri sevmeyenimiz yoktur. İşte size evde çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, sağlıklı bir kumpir tarifi… Afiyet olsun…

Malzemeler

  • 6 adet haşlanmış patates
  • 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 5 adet sosis
  • Yarım kase yeşil zeytin
  • Yarım kase küp doğranmış kornişon turşu 
  • 1 kase konserve mısır
  • 1,5 su bardağı garnitür 

Hazırlanışı:

  •  Haşlanmış patatesleri soyup bir kaseye alın ve ezin. 
  • Üzerine tereyağı, tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ve domates salçasını da ekleyerek karıştırın.
  • Islattığınız güvece patatesli harcımızı ekleyip, hafifçe bastırarak yayın.
  • Üzerine sosis, garnitür, yeşil zeytin, kornişon turşu, mısır ve rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edip patatesin üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180° C fırında 20 dakika pişirip, sıcak servis edebilirsiniz.