Pastane Poğaçası

Hangimiz sabahları sıcacık, mis gibi kokan, yumuşacık bir poğaçaya hayır diyebilir ki? İşte karşınızda evde kolayca pişirebileceğiniz ve başta çocuklarınız başta olmak üzere tüm ailenizin bayılacağı bir poğaça tarifi… Afiyet olsun…


Malzemeler 

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı 
  • 1 su bardağı ılık süt

İçi için;

  • 1 kase tulum peyniri
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 demet maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı esmer şeker 

Hazırlanışı

  •  Tüm kuru malzemeleri bir kasede karıştırıp, üzerine mayayı da ilave edin.
  •  Ilık sütü, tereyağını ve yumurtayı da ilave ettikten sonra 10 dakika yoğurun.
  •  Hamur hafif yumuşak bir kıvamda olacaktır.
  •  Yoğurduğunuz hamuru ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat ılık bir yerde dinlendirin.
  •  Dinlenen hamurunuzu unladığınız tezgaha alıp tekrar yoğurun ve 12 eşit bezeye ayırın.
  •  Bezeleri tezgah üzerinde yuvarlayarak düzgün yuvarlaklar oluşturun. 
  •  Her bir bezeyi avuç içinizde açıp, hazırladığınız içi ekleyin ve hamuru ikiye katlayıp üstüne bastırarak kapatın.
  •  Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirip, 20 dakika ılık bir yerde tepsi mayası için bekletin.
  •  Mayalanmış poğaçaların üzerine şekerle çırpılmış yumurta sarısını sürün.
  •  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirip, sıcak servis edebilirsiniz.