Salepli Kek

İşte size kabarık, pamuk gibi yumuşacık ve ağızda dağılan bir kek… Hem de kışın içmeye, kokusuna doyamadığımız saleple hazırlanmış çok özel bir

tarifle… Afiyet olsun…

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı salepli süt 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1 kase salep
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 

Hazırlanışı

  • Çırpma kabında yumurtaları ve şekeri 5 dakika kadar iyice çırpın.
  • Sütlü salebi, yağı ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Elenmiş unu, kabartma tozlarını, vanilyayı ve tarçını ilave edip tekrar çırpın. 
  • İyice yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra iyice soğutup kek kalıbından çıkarıp, ayırdığınız salebi kekin üzerine döküp servis edebilirsiniz.